Marinirana pileća krilca s povrćem kao predlog za današnji ručak
Ništa lakše i ništa brže!
Za ljubitelje pilećih krilaca ovaj recept biće prava poslastica, a o tome kako vam se dopao pišite nam u komentaru.
Sastojci:
– 1,5 kg pilećih krilaca
– 1/2 veze peršuna
– 2 dl belog vina
– 100 g kečapa
– 1 dl soja sosa
– 2 kašike meda
– 1 dl ulja
– origano
– mešavina začina
– biber
za prilog
– 1 crvena paprika
– 1 zelena paprika
– 1 žuta paprika
– 300 g šampinjona
– 100 g putera
– 300 g testenine od pirinča
– mešavina začina
– biber
Priprema
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti vino, kečap, soja sos, med, ulje, sitno seckan peršun i origano. Dodati pileća krilca, začiniti po ukusu i ostaviti da odstoje u frižideru 120 min.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati marinirana krilca i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
4. Pečena krilca služiti uz prilog od povrća i testa.
Prilog:
1. Crvenu, žutu i zelenu papriku očistiti od semena i iseći na rezance, a šampinjone iseći na listove.
2. U voku otopiti puter pa dodati seckano povrće i propržiti kako bi omekšalo.
3. Testeninu od povrća obariti i procediti od tečnosti.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarenu testeninu i prženo povrće, dodati začine po ukusu i polako promešati.