Marokanska junetina
Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 200 g pelata paradajza
- 1 dl crnog vina
- 50 g sušenog paradajza
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice cimeta
- 300 g testenine po želji
- mešavina začina
- 4 kašike ulja
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradajz na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati junetinu te i nju kratko propržiti. Povremeno dolivati vode po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, izgnječeni pelat paradajza, sušeni paradajz, vinsko sirće i lovorov list. Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati kim, cimet i začine po ukusu.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa procediti od suvišne tečnosti.
6. Junetinu u aromatičnom sosu poslužiti uz barenu testeninu.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama