Marokanska pikantna jagnjetina
Sastojci:
– 500 g nemasne jagnjetine, narezane na štapove
– 2 čajne kašičice/12,5 g mlevenog korijandera
– 1 čajna kašičica/7,5 g mlevenog kima
– 1 čajna kašičica/5 g mlevene slatke paprike
– 3 čajna kašičice /5 ml čilija
– 2 supne kašike biljnog ulja
– 4 glavice luka, narezanog na krugove
– 1 čajna kašičica/7,5 g naribanog svežeg đumbira
– 250 g bundeve, narezane na tanke komadiće
– 100 g listova spanaća
– 2 supene kašike/30 g sveže naseckanih listića korijandera
– 1 supena kašika/15 ml svežeg limunovog soka
Priprema:
Pomešajte mleveni korijander, kim, papriku u prahu i čili, te mešavinom natrljajte jangjetinu. U velikom voku zagrejte pola ulja na srednje jakoj vatri, dodajte pola jagnjetine, te pržite i mešajte 1-2 minute. Prebacite na tanjir, pokrijte folijom i odložite. Ponovite postupak s preostalom jagnjetinom. Smanjite vatru, dodajte preostalo ulje i dinstajte luk 2 minute; dodajte đumbir i bundevu, te to dinstajte 3 minute, neprestano mešajući. Vratite janjetinu u vok, dodajte spanać, korijander i limunov sok. Pomešajte i kuvajte 2 minute, da se janjetina dobro zagreje. Odmah poslužite.