Marokanski burger by 24Kitchen

by | januar 12, 2013

Sastojci:

  • mleveno neso od jagnjeće plećke
  • zemičke
  • kašičica soli
  • kašičica bibera
  • kašičica korijandera
  • 1/2 kašičice kima
  • kašičica aleve paprike
  • kašičica ras el hanuta
  • ulje
  • 4 kašike kiselog mleka
  • kašičica harise (ili čili sosa)
  • sok od limuna
  • grančica sveže mente
  • nar

Način pripreme:

1. Sjedinite začine u posudu i promešajte.

2. Rukama oblikujte loptice od mlevenog mesa. Uvaljajte ih u začine sa nekoliko kapi ulja sa svih strana. Oblikujte burgere i stavite ih da se peku na zagrejani roštilj na ćumur. Burgeri će pocrneti tokom pečenja zbog prisustva začina.

Članak se nastavlja posle reklama

3. U zasebnu posudu izmešajte mleko i harisu, dodajte sok od limuna i malo ulja. Promešajte.

4. Zagrejte zemičke na vatri. S donje strane stavite malo sosa, odozgo prekrijte burgerom, nekoliko listića mente i poklopite drugom polovinom zemičke.

5. Marokanski burger ukrasite zelenom salatom, jestivim cvetićima i semenkama nara.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: