Marokanski burger by 24Kitchen
Sastojci:
- mleveno neso od jagnjeće plećke
- zemičke
- kašičica soli
- kašičica bibera
- kašičica korijandera
- 1/2 kašičice kima
- kašičica aleve paprike
- kašičica ras el hanuta
- ulje
- 4 kašike kiselog mleka
- kašičica harise (ili čili sosa)
- sok od limuna
- grančica sveže mente
- nar
Način pripreme:
1. Sjedinite začine u posudu i promešajte.
2. Rukama oblikujte loptice od mlevenog mesa. Uvaljajte ih u začine sa nekoliko kapi ulja sa svih strana. Oblikujte burgere i stavite ih da se peku na zagrejani roštilj na ćumur. Burgeri će pocrneti tokom pečenja zbog prisustva začina.
Članak se nastavlja posle reklama
3. U zasebnu posudu izmešajte mleko i harisu, dodajte sok od limuna i malo ulja. Promešajte.
4. Zagrejte zemičke na vatri. S donje strane stavite malo sosa, odozgo prekrijte burgerom, nekoliko listića mente i poklopite drugom polovinom zemičke.
5. Marokanski burger ukrasite zelenom salatom, jestivim cvetićima i semenkama nara.
Članak se nastavlja posle reklama
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen
Članak se nastavlja posle reklama