Medaljon maremonte

by | maj 11, 2015

medaljon

Potrebno je:
– medaljon od svinjskog filea (možete koristiti i piletinu ili deo telećeg kotleta), malo deblji kolut paradajza, komad mocarele, jedan krompir, jedan gambor, nekoliko vrganja (mogu se zameniti šampinjonima ali ih ne treba seckati), maslinovo ulje, so, biber.

Priprema:
– U tiganju zapecite medaljon sa svih strana. Kad pusti sok, dodajte vrganje, a potom i gambor i paradajz.
– Pred kraj, paradajz stavite na medaljon, a preko njega komad mocarele (da bi se mocarela lakše istopila, nakratko poklopite tiganj).
– Gotovo jelo možete servirati uz pečeni ili bareni krompir u ljusci, koji ćete oljuštiti i nakratko zapeći u tiganju, zajedno sa ostalim sastojcima.

Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Recept: Restoran „Kalemegdanska terasa“

Tagovi: