Medaljoni s povrćem
Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 2 glavice luka
- 3 paprike babure
- 2,5 dl juneće supe
- 2,5 dl pavlake
- 1 kašika brašna
- 300 g bukovača
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 0,5 dl ulja
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1/2 veze peršunovog lišća
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Meso iseći na medaljone, zatim ga istanjiti tučkom i začiniti po ukusu. Crni luk iseći na rebarca, paprike i bukovače na štapiće, ljutu papričicu na kolutove, a beli luk i peršun sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti medaljone sa obe strane kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati crni i beli luk, papriku i bukovače, pa dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok povrće ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati ljutu papričicu, peršun, mlevenu papriku i pavlaku. Zatim posuti brašnom i začiniti po ukusu, te vratiti medaljone i dinstati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama