Mediteranska testenina

by | jun 14, 2013

Mediteranska-testenina

Sastojci:

  • 500 g spiralne testenine
  • 50 g parmezana
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • origano
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja, pa je ocediti.
2. Crni i beli luk što sitnije iseckati, plavi patlidžan oguliti i iseći na kockice, a crne masline na kolutove. Šargarepu izrendati na krupno rende, a pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk, a zatim dodati plavi patlidžan te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće napola dinstano, dodati pelat paradajza, masline, šećer i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperature dok svi sastojci ne omekšaju i dobije se fina kremasta smesa.
5. Pred kraj kuvanja umešati parmesan i origano.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i polako promešati.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: