Mediteranski rižoto

by | maj 28, 2013

Mediteranski rizoto

Sastojci:

  • 400 g očišćenih lignji
  • 300 g očišćenih račića
  • 200 g integralnog pirinča
  • 400 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 dl soka od paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 0,5 belog vina
  • 4 kašike ulja
  • 20 g margarina
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Lignje iseći na kolutove, šampinjone na listove, šargarepu izrendati na krupno rende, a crni i beli luk sitno iseckati.
2. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, dodati lignje i šampinjone pa i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok lignje ne omekšaju.
4. Zatim dodati račiće, sok od paradajza i belo vino te prodinstati.
5. Pred kraj dinstanja kada suvišna tečnost uvri dodati obareni pirinač, margarin i začine po ukusu. Polako promešati kako bi se sastojci sjedinili, a margarin otopio.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: