Meksički buritos by 24Kitchen

by | decembar 30, 2012

Sastojci:

  • 800 g govedine bez kostiju
  • 1 glavica luka
  • so
  • 2 crvene paprike
  • 1 ljuta crvena paprika
  • 1 ljuta zelena paprika
  • 1 veza peršuna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica origana
  • 200 ml vode
  • 8 tortilja ili sl. tankog testa

Za sos Piko de Galo:

  • 2 paradajza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 veza korijandera
  • sok od jedne limete
  • maslinovo ulje
  • so i biber

Način pripreme:

1. Isecite meso na komadiće veličine 2,5 cm. Luk iseckajte krupno.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Propržite meso zajedno sa lukom u tiganju sa uljem. Posolite i pobiberite. Poklopite i ostavite da se meso krčka oko 1 sat.

3. Isecite crvene paprike na pola, očistite ih od semenki. Zapecite ih na roštilju ili šporetu. Zapecite i obe ljute paprike.

4. Sameljite u blenderu pečene paprike, pečene ljute paprike, beli luk i peršun. Dodajte začine i vodu.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Dodajte samlevenu mešavinu u meso, poklopite i ostavite da se krčka još 2 sata.

6. Za sos Piko de Galo isecite paradajz na kockice, prethodno ga očistite od semenki. Luk iseckajte na sitne kockice, a peršun usitnite. U činiji pomešajte povrće i posolite, dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Promešajte.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Tople tortilje uvijte kao paketiće i napunite čiloriom. Ukrasite supenom kašikom pavlake pomešane s limunovim sokom i sosom Piko de Galo.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: