Meksički buritos by 24Kitchen
Sastojci:
- 800 g govedine bez kostiju
- 1 glavica luka
- so
- 2 crvene paprike
- 1 ljuta crvena paprika
- 1 ljuta zelena paprika
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica origana
- 200 ml vode
- 8 tortilja ili sl. tankog testa
Za sos Piko de Galo:
- 2 paradajza
- 1 glavica crvenog luka
- 1 veza korijandera
- sok od jedne limete
- maslinovo ulje
- so i biber
Način pripreme:
1. Isecite meso na komadiće veličine 2,5 cm. Luk iseckajte krupno.
2. Propržite meso zajedno sa lukom u tiganju sa uljem. Posolite i pobiberite. Poklopite i ostavite da se meso krčka oko 1 sat.
3. Isecite crvene paprike na pola, očistite ih od semenki. Zapecite ih na roštilju ili šporetu. Zapecite i obe ljute paprike.
4. Sameljite u blenderu pečene paprike, pečene ljute paprike, beli luk i peršun. Dodajte začine i vodu.
5. Dodajte samlevenu mešavinu u meso, poklopite i ostavite da se krčka još 2 sata.
6. Za sos Piko de Galo isecite paradajz na kockice, prethodno ga očistite od semenki. Luk iseckajte na sitne kockice, a peršun usitnite. U činiji pomešajte povrće i posolite, dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Promešajte.
7. Tople tortilje uvijte kao paketiće i napunite čiloriom. Ukrasite supenom kašikom pavlake pomešane s limunovim sokom i sosom Piko de Galo.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen