Mini pice
POTREBNO JE: (za 5 osoba)
Priprema: 30 min. Pečenje: 25 min.
- 1 francuska kifla
- 300 g praške šunke
- 300 g mariniranih šampinjona
- 4 jajeta
- 200 g mocarele
- 3 dl pavlake
- 300 g pelata paradajza
- 1/2 praziluka
- 100 g putera
- 3 kašike maslinovog ulja
- origano, začin C
PRIPREMA:
1. Francusku kiflu iseći na parčad širine 1 cm, prašku šunku na rezance, šampinjone na listove, a mocarelu, pelat paradajza i praziluk na kockice.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja prodinstati praziluk, dodati pelat paradajza i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri, a na kraju začiniti po ukusu.
3. Posebno umutiti jaja i pavlaku. Svako parče francuske kifle premazati puterom sa obe strane, a zatim umočiti u mešavinu jaja i pavlake pa poslagati u tepsiju podmazanu puterom.
4. Preko paniranih parčadi kifle naneti po kašiku fila od paradajza, odgore posuti praškom šunkom, mocarelom, šampinjonima i origanom, pa staviti u rernu da se peče na 200 ºC oko 25 minuta.
REČ NUTRICIONISTE: Pica je često okarakterisana kao „junk food“ ali ne mora da bude tako. Osnovni sastojci pice imaju dobar potencijal da budu zdravi. Zapravo problem nastane kada preteramo u nadevima koje stavljamo u nju i količinom koju pojedemo. Iz ovih razloga je ona dospela na loš glas. Kako bi picu učinili posnom i zdravom ona treba da ostane i postane jednostavna