Mirisni pileći

by| mart 8, 2011
Mirisni pileći

  • ajmokac/21
  • 1 manje pile
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašičica seckanog lista celera
  • 1 kašičica seckanog lista peršuna
  • 1 kašičica mirođije
  • 300 g pelata paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 300 g širokih rezanaca
  • mešavina začina
  • biber, kim, so
  • 0,5 dl ulja

1. Pile iseći na manje komade, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenelo. Potom ga izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Crni luk, pelat paradajza, crvenu i zelenu papriku iseći na kockice, šargarepu na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi porumeneo, a potom dodati šargarepu, crvenu i zelenu papriku i kratko propržiti.
4. Dodati prženu piletinu, pelat paradajza i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati peršun, celer i mirođiju, mlevenu papriku, nekoliko zrna kima i začine po ukusu. Posuti sa malo brašna i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. Široke rezance obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom ih procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: