Mlečni krem s ekstraktom ruže
Potrebno je (za 7-8 porcija):
– 1 l meka, pola litra neutralne pavlake, 50 ml ružinog ekstrakta, 115 g gustina, 125 ml vode, 250 g šećera, pečeni badem (neslan), nar.
Priprema:
– U šerpu naspite mleko, pavlaku i šećer, pa stavite na ringlu da se zagreva.
– U posebnoj posudici, u vodu naspite ružin ekstrakt i gustin (pazite da nema grudvica), pa to ulijte u šerpu, ali tek kad mleko i pavlaka provru.
– Kuvajte dok se masa ne zgusne, sve vreme mešajući žicom.
– Rasporedite je u posude u kojima ćete poslužiti slatkiš.
– Kad se prohladi, stavite ga u frižider. Pre serviranja pospite mlevenim, pečenim bademima i narom.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: TAVERNA PIATAKIA, www.tavernapiatakia.com, 065/269-69-96