Mleveno meso s prokeljom
Za 4 osobe
Potrebno je:
- 400 g mlevenog junećeg mesa
- 100 g mesnate slanine
- 1 veća glavica crnog luka
- 100 g pasulja iz konzerve
- 200 g prokelja
- 4 dl soka od paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- prstohvat belog luka u prahu
- prstohvat sode bikarbone
- 4 kašike ulja
- 200 g pirinča
- mešavina začina
- biber
Priprema:
1. Crni luk i mesnatu slaninu iseći na kockice.
2. Prokelj obariti u slanoj vodi sa prstohvatom sode bikarbone, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk I mesnatu slaninu, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
4. Potom sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperature dok meso ne omekša.
5. Pred kraj distanja dodati pasulj I prokelj te kratko prodinstati.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa ga ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana