Mleveno meso s prokeljom

by | decembar 5, 2012

Za 4 osobe

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog junećeg mesa
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 100 g pasulja iz konzerve
  • 200 g prokelja
  • 4 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • prstohvat belog luka u prahu
  • prstohvat sode bikarbone
  • 4 kašike ulja
  • 200 g pirinča
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Crni luk i mesnatu slaninu iseći na kockice.
2. Prokelj obariti u slanoj vodi sa prstohvatom sode bikarbone, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk I mesnatu slaninu, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti da promeni boju.
4. Potom sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperature dok meso ne omekša.
5. Pred kraj distanja dodati pasulj I prokelj te kratko prodinstati.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa ga ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: