Mramorna torta

by| jun 26, 2011

Potrebni sastojci:Mramorna torta

 

Za koru:
300 g mlevenog keksa
2 dl soka od narandže
150 g margarina
120 g šećera u prahu
100 g mlevenih oraha

Za fil:
2 želatina u prahu
500 g malina
300 g švapskog sira
2 dl slatke pavlake
2 jajeta
200 g šećera

Za dekoraciju:
2 šlaga
 

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

Kora
1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže i dobro izmešati.
2. Posebno umutiti margarin i šećer u prahu.
3. Natopljen keks sjediniti sa mešavinom margarina i šećera u prahu, dodati mlevene orahe i dobro izmešati.

Fil:
1. Želatin natopiti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
2. Maline izmiksati.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati švapski sir, žumanca i želatin, te dobro izmešati.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
5. Šlag od balanaca dodati u fil od sira, zatim dodati kašu od malina i polako promešati.

Finalni postupak:
1. U kalup za tortu staviti smesu za koru i poravnati. Zatim sipati pripremljen fil od malina i ostaviti u frižider da se stegne.
2. Stegnutu tortu izvaditi iz kalupa i premazati je umućenim šlagom.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: