Mućkalica

by | jun 1, 2012

Sastojci :

500 g svinjskog mesa
400 g svežih šampinjona
500 g šargarepe
500 g krompira
300 g crnog luka
1 praziluk (po ukusu)
2 sveža paradajza
2 kašike mešavine začina
biber, origano
veza peršuna
2 kašike mlevene paprike

Priprema :

1. Crni luk i praziluk iseckati u secku. Meso iseći na kockice.
2. U tiganju izdinstati luk i praziluk pa dodati meso.
3. Šargarepu iseckati na komadiće, pečurke na listiće a krompir i paradajz na kockice.
4. Šargarepu dodati u tiganj sa mesom, doliti malo ulja i nastaviti sa dinstanjem na tihoj vatri, dolivajući pomalo vode.
5. Kada meso omekša, dodati pečurke, krompir i oljušten i nasečen paradajz (može i pelat paradajza).
6. Gotovo jelo sipati u zemljanu posudu, dodati mešavinu začina po ukusu, mlevenu crvenu papriku, origano, biber i peršun, sve promešati i zapeći u rerni oko pola sata na 200 °C.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept Zorice Gijevske iz Niša

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: