Mućkalica sa piletinom
Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 100 g pirinča
- 2 glavice luka
- 1 sveža paprika
- 4 kašike kisele pavlake
- 3 paradajza
- 2 dl pileće supe
- 1 ljuta papričica
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašičica crvene mlevene
- paprike
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso isečeno na šnicle začiniti po ukusu, pa ispržiti na ulju. Prženu piletinu iseći na rezance.
2. Papriku i paradajz iseći na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršun sitno iseckati. Pirinač obariti u slanoj vodi.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk, dodati papriku, paradajz i ljutu papričicu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Kada povrće omekša, dodati meso, pirinač, peršun i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, te zaliti supom i dinstati na umerenoj temperaturi još 5 minuta.
5. U gotovo jelo umešati kiselu pavlaku.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama