Mućkalica u tortilji
- 8 gotovih tortilja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 400 g mlevenog junećeg mesa
- 100 g pasulja iz konzerve
- 200 g pelata paradajza
- 1 ljuta papričica
- 1 crvena paprika
- 1 veći krompir
- origano
- mešavina začina, biber
1. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice. Ljutu papričicu iseći na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, potom oljuštiti i iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i crvenu papriku. Zatim dodati mleveno meso i beli luk, te nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati pasulj, ljutu papričicu, pelat paradajza, origano i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. U gotov fil od mesa dodati krompir i polako promešati.
6. Tortilje napuniti pripremljenim filom i urolovati.