Mus sa breskvama

by| oktobar 18, 2011

Potrebni sastojci:Mus sa breskvama

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

500 g bresaka iz kompota
10 g želatina
2 jajeta
2 kašike šećera
prstohvat sveže seckane nane
2 dl slatke pavlake
1 preliv za kolače

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

1. U blenderu izmiksati 300 g bresaka a preostale breskve iseći na listove i ostaviti sa strane.
2. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. Posebno sjediniti jaja i šećer pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. U kašu od bresaka dodati 1 dl soka iz kompota, nabubreo želatin i smesu od jaja, te dobro izmešati i ostaviti da se stegne.
5. Kad počne smesa da se želira, dodati šlag od slatke pavlake, nanu i polako promešati.
6. Pripremljenu smesu razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
7. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice.
8. Kada se fil stegne, preko njega poslagati listove bresaka i preliti prelivom za kolače.
 

Tagovi: