Musaka od kupusa

by | septembar 23, 2012

za 6 osoba

Potrebno je:

  • 500 g mlevene junetine
  • 500 g kiselog kupusa
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 instant pire
  • 2,5 dl mleka
  • 1 kašika putera
  • 150 g mesnate slanine
  • 200 g šampinjona
  • 60 g pirinča
  • 1 jaje
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 4 paradajza srednje veličine
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće, a šampinjone na listove.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.

3. Na malo ulja propržiti polovinu crnog luka, a zatim dodati mleveno meso i šampinjone te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

4. Potom dodati pirinač, mlevenu papriku i začine po ukusu te promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Posebno na malo ulja propržiti preostali crni luk, dodati slaninu pa i nju kratko propržiti.

6. Dodati kiseli kupus i kratko propržiti, pa postepeno dolivati vodu ostaviti da kupus omekša, a suvišna tečnost uvri.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Instant pire pripremiti sa mlekom i puterom prema uputstvu sa kesice te umutiti jaje.

8. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti pire krompir. Premazati ga filom od mesa i odozgo rasporediti podvarak. Na kraju prekriti kolutovima paradajza.

9. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: