Musaka od povrća

by | maj 3, 2013

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 1 veći plavi patlidžan
  • 5 fileta pečene paprike
  • 120 g kuskusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica šećera
  • 2 dl vode, ulje
  • bosiljak, peršun
  • mešavina začina

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kolutove.
2. Neoljušten plavi patlidžan iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ga oprati i ostaviti da se osuši.
3. Kolutove krompira i patlidžana propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno pripremiti sos. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati paradajz pire te i njega kratko propržiti. Zatim dodati izmiksani pelat paradajza, vodu, šećer i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti kolutove krompira. Preliti ih sa malo sosa od paradajza i posuti kuskusom. Poređati kolutove patlidžana, preliti ih sosom i posuti kuskusom, na kraju rasporediti filete pečene paprike, preliti ih preostalim sosom i posuti kuskusom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: