Musaka od ribe

by| septembar 12, 2011

Potrebni sastojci:Musaka od ribe

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

500 g krompira
600 g fileta soma
1 manji karfiol
1 brokoli
1 kašika mlevene paprike
brašno po potrebi
1 limun
1 šargarepa
5 dl jogurta
3 jajeta
2 dl ulja
so, biber

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Filete soma začiniti po ukusu i uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane kako bi porumeneli.
3. Karfiol i brokoli iskidati na cvetove, a šargarepu očistiti i iseći na tanke kolutove.
4. Pripremljeno povrće kuvati u slanoj vodi da omekša, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
5. Krompir očistiti i obariti u slanoj vodi, pa ga iseći na kolutove.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati kolutove krompira. Preko staviti pržene filete soma, poprskati ih sokom od limuna i prekriti cvetovima karfiola i brokolija. Na kraju posuti kolutovima šargarepe.
7. Posebno umutiti jaja i jogurt, te preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

  1.  

 

Tagovi: