Musaka od spanaća

by | jul 19, 2012

Potrebno je:

  • 500 g smrznutog spanaća ili 1 kg svežeg
  • 2 šoljice pirinča
  • 1 struk praziluka
  • 300 g mlevenog mesa .
  • mešavina začina
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika gustina

Priprema:

1. Spanać očistiti, blanširati i iseckati, a praziluk iseći na sitne kockice.

2. Zagrejati kašiku maslinovog ulja, dodati spanać i propržiti. Zatim dodati mešavinu začina i gustin te promešati.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Posebno zagrejati kašiku maslinovog ulja i propržiti praziluk, dodati pirinač i naliti malo vode.

4. Kada je pirinač napola kuvan, dodati mleveno meso.

5. U odgovarajuću posudu složiti red spanaća, pa red smese od pirinča i mesa, a odozgo ponovo spanać. Naliti vodom da ogrezne, poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da se kuva.

Članak se nastavlja posle reklama

Služiti kao glavno jelo uz kiselu pavlaku i kečap. Prijatno!

Recept Snežane Knežević iz Surčina

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: