Musaka od tikvica i testa

by | avgust 12, 2013

Musaka od tikvica i testa

Sastojci:

  • 500 g testenine u obliku pužića
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 300 g pelata paradajza
  • 3 tikvice srednje veličine
  • 100 g brašna
  • 2 dl pavlake
  • 4 jajeta
  • 3 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Crni i beli luk sitno iseckati, pelat paradajza iseći na krupnije kocke, a oguljene tikvice na kolutove. Testeninu obariti u slanoj vodi.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Kada je meso napola gotovo, dodati pelat paradajza, začiniti po ukusu, te dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, pa na vrelom ulju pržiti dok ne porumene sa obe strane.
4. Dublju vatrostalnu posudu nauljiti, te dno prekriti prženim tikvicama. Zatim naneti polovinu obarene testenine, a potom rasporediti polovinu mesne mase. Preko mesa staviti ostatak testa, a odgore poslagati sloj tikvica.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, mleko i jaja, začiniti po ukusu, pa preliti preko pripremljene musake. Musaku staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: