Musaka od zelene salate

by | avgust 9, 2013

musaka-od-zelene-salate

Sastojci:

  • 2 glavice zelene salate
  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 crvene paprike
  • 150 g feta sira
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 6 jaja
  • 5 dl kisele vode
  • 400 g brašna
  • 2 dl ulja
  • 2 dl pavlake
  • 4 dl mleka
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti kiselu vodu, 3 jajeta i brašno, pa začiniti po ukusu. Listove salate odvojiti, oprati i ocediti od suvišne tečnosti. Zatim ih umakati u pripremljenu mešavinu i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
2. Luk i papriku sitno iseckati, feta sir iseći na kocke, a piletinu samleti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati piletinu i papriku, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati slatku mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti pohovanom zelenom salatom, a zatim naneti 1/3 pripremljenog fila i posuti 1/3 feta sira. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti sa pohovanom zelenom salatom.
6. Posebno umutiti 3 jajeta, mleko i pavlaku, pa preliti preko musake. Musaku staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: