Musaka sa pireom
Sastojci:
- 600 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 200 g graška
- 2 kašike vuster sosa
- 2 dl juneće supe
- 1 dl soka od paradajza
- 700 g krompira
- 20 g parmezana
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike putera
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje, ulje, so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na ulju propržiti crni luk i šargarepu a zatim dodati mlevenu junetinu te i nju propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe.
3. Kada je meso napola dinstano, dodati grašak, vuster sos, sok od paradajza i soli po ukusu te nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Krompir obariti u slanoj vodi a potom ocediti.
5. Obareni krompir ispasirati te sjediniti sa puterom, pavlakom i parmezanom, dodati soli po ukus i promešati.
6. U nauljenu tepsiju sipati smesu od mesa, zatim rasporediti fil od krompira i odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama