Nakon ovog videa više nikada nećete kupovati hleb u pekari

by | oktobar 11, 2016

Poznato je da je hleb namirnica bez koje većina ne može – jedemo ga uz sve, a stručnjaci kažu da nije naročito zdrav, naročito ne onaj od čistog belog brašna.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Međutim, da biste izbegli kritike, trebalo bi da se pozbavite pravljenjem domaćeg, a ukusnog i zdravog hleba, posle kog više verovatno nećete odlaziti u pekaru i tražiti njihov proizvod.

Zdrav hleb bi trebalo da sadrži veoma malo ugljenohidrata, a da bude pun proteina…

Takav možete i sami da napravite, a evo i kako…

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebni sastijci su:

– 6 jaja
– 1 šolja Whey proteina
– malo praška za pecivo

Potreban vam je i uski dublji sud pogodan za pečenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Šta da kuvam danas: Kako da napravite fine sosove

Članak se nastavlja posle reklama

Način pripreme pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Belance dobro umutite dok ne dobijete gustu smesu koja se ne izliva iz činije čak i kada je okrenete prema dolje.

Članak se nastavlja posle reklama

Potom u drugoj činiji dobro umutite žumanaca sa šoljom whey proteina u prahu i dodajte malo praška za pecivo kako bi hleb bolje narastao.

Žumanca takođe dobro umutite dok ne dobijete finu gustu smesu, a potom u nju lagano umešajte sneg od belanaca.

Premažite tepsiju s malo maslaca, sipajte testo i stavite je u rernu i pecite oko 40 minuta.

Hleb iz tepsije izvadite tek kada se dobro ohladi!

Uživajte!

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Ne postoji ništa tooooliko ukusno kao ovaj sos od 4 vrste sira… I meša se u sve! 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: