Napolitanka

by | septembar 27, 2013

desert

Sastojci:

  • 1,3 l mleka
  • 400 g šlaga
  • 15 kašika šećera
  • 200 g mlevenih napolitanki od lešnika
  • 200 g mlevenih napolitanki od čokolade
  • 200 g mlevene ”plazme”
  • 100 g pečenih, mlevenih lešnika
  • 300 g višanja
  • 2 dl slatke pavlake
  • 4 kesice želatina

Priprema:

1. Razmutiti želatin sa 2 dl vode. U odgovarajuću posudu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Potom skinuti sa ringle i umešati rastopljen želatin, te ostaviti da se masa ohladi.
2. Posebno umutiti šlag sa 3 dl hladnog mleka. U ohlađeno mleko dodati pripremljen šlag, pa mutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna masa.
3. Pripremljenu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevenu ”plazmu” i lešnike pa pažljivo promešati. U drugi deo dodati mlevene napolitanke od lešnika a u treći deo mlevene napolitanke od čokolade.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U okrugao kalup za tortu sipati fil s ”plazmom” i lešnicima, pa posuti oceđenim višnjama.
2. Preko višanja naneti drugi fil s napolitankama od lešnika i opet posuti višnjama.
3. Zatim naneti treći fil sa čokoladnim napolitankama i staviti u frižider da se stegne.
4. Posebno umutiti slatku pavlaku pa premazati ohlađenu tortu i posuti je višnjama.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: