Napravite dezert koji će izgledati kao iz poslastičarnice: Kako se pravi glazura za „staklene“ kolače i torte

by | mart 13, 2020

Niste ekspert za ukrašavanje slatkiša i dezerta, ovo je možda rešenje za vas. Naučite kako da napravite glazuru sa kojom će vaši kolači izgledati kao da ih je pravio majstor zanata

Iako možda niste vični kuvar, dezert sa „sjajem“ koji će izgledati kao da ste ga upravo izvukli iz izloga poslastičarnice, sigurni smo da možete da napravite. Zašto ne biste ovako nečim oduševili svoju porodicu?

Mafini sa makom i višnjama, idealan slatkiš za dizanje raspoloženja

Ovim će nas naučiti Olga – ruski poslastičar koji pravi ove slatke dezerte. Na njenom Instagramu profilu „olganoskovaa“ postavlja slike svojih remek dela, a među njima se mogu pronaći torte, krofne, kolači i mnoge druge poslastice koje izgledaju potpuno nestvarno, piše zenskimagazin.rs.

Kada budete uspeli da napravite ovakvu poslasticu poželećete da pojedete sve te slatkiše, dok ćete vam sa druge strane biti krivo da pojedete vaš umetničko delo. Došlo je vreme da i vi naučite da pravite ove savršene kolače, saznajte kako.

Nešto lagano za obožavaoce ribe: Mađarski fiš paprikaš

Sastojci:

– 20g želatina
– 120ml vode
– 300g glukoze
– 300g šećera
– 150ml vode
– 200g zaslađenog kondenzovanog mleka
– 300g čokolade (bele, crne, mlečne ili kombinovane)
– boja za hranu

Članak se nastavlja posle reklama

Da kuhinja zamiriše na Italiju: Kaneloni sa mlevenim mesom

Priprema:

1. Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste;

2. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu;

Članak se nastavlja posle reklama

3. Sklonite smesu sa ringle, pa dodajte želatin;

4. Dodajte kondenzovano mleko;

Članak se nastavlja posle reklama

5. Prelijte preko čokolade i putera da biste se rešili mehurića (koristite temperaturu od 35 stepeni);

Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte. Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu, piše pomenuti portal.

 

Predlog za ručak

Čili kon karne je meksičko jelo na naš način, za one koji su privrženiji srpskoj kuhinji i ne vole mnogo ljuto.

Ukusno je, ne treba vam puno vremena za pripremu, a izdašno je. Probajte nešto malo drugačije od naše uobičajene kuhinje, nećete se razočarati.

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebno:

iseckana glavica crnog luka

iseckana dva čena belog luka

Ukusna posno jelo: Šaran zapečen u rerni

nekoliko kašika maslinovog ulja

300 d0 400 gr mlevenog mesa, koje volite

Članak se nastavlja posle reklama

dve srednje paprike iseckane na kockice ili štapiće a mogu i dve kašike ajvara ili pola-pola

Nastavak pročitajte OVDE

Foto: Guliver/Gettyimages/Instagram/printscreen