Napravite dezert koji će izgledati kao iz poslastičarnice: Kako se pravi glazura za „staklene“ kolače i torte
Niste ekspert za ukrašavanje slatkiša i dezerta, ovo je možda rešenje za vas. Naučite kako da napravite glazuru sa kojom će vaši kolači izgledati kao da ih je pravio majstor zanata
Iako možda niste vični kuvar, dezert sa „sjajem“ koji će izgledati kao da ste ga upravo izvukli iz izloga poslastičarnice, sigurni smo da možete da napravite. Zašto ne biste ovako nečim oduševili svoju porodicu?
Mafini sa makom i višnjama, idealan slatkiš za dizanje raspoloženja
Ovim će nas naučiti Olga – ruski poslastičar koji pravi ove slatke dezerte. Na njenom Instagramu profilu „olganoskovaa“ postavlja slike svojih remek dela, a među njima se mogu pronaći torte, krofne, kolači i mnoge druge poslastice koje izgledaju potpuno nestvarno, piše zenskimagazin.rs.
Kada budete uspeli da napravite ovakvu poslasticu poželećete da pojedete sve te slatkiše, dok ćete vam sa druge strane biti krivo da pojedete vaš umetničko delo. Došlo je vreme da i vi naučite da pravite ove savršene kolače, saznajte kako.
Nešto lagano za obožavaoce ribe: Mađarski fiš paprikaš
Sastojci:
– 20g želatina
– 120ml vode
– 300g glukoze
– 300g šećera
– 150ml vode
– 200g zaslađenog kondenzovanog mleka
– 300g čokolade (bele, crne, mlečne ili kombinovane)
– boja za hranu
Da kuhinja zamiriše na Italiju: Kaneloni sa mlevenim mesom
Priprema:
1. Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste;
2. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu;
3. Sklonite smesu sa ringle, pa dodajte želatin;
4. Dodajte kondenzovano mleko;
5. Prelijte preko čokolade i putera da biste se rešili mehurića (koristite temperaturu od 35 stepeni);
Prateći ova upustva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte. Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu, piše pomenuti portal.
Predlog za ručak
Čili kon karne je meksičko jelo na naš način, za one koji su privrženiji srpskoj kuhinji i ne vole mnogo ljuto.
Ukusno je, ne treba vam puno vremena za pripremu, a izdašno je. Probajte nešto malo drugačije od naše uobičajene kuhinje, nećete se razočarati.
Potrebno:
iseckana glavica crnog luka
iseckana dva čena belog luka
Ukusna posno jelo: Šaran zapečen u rerni
nekoliko kašika maslinovog ulja
300 d0 400 gr mlevenog mesa, koje volite
dve srednje paprike iseckane na kockice ili štapiće a mogu i dve kašike ajvara ili pola-pola
Nastavak pročitajte OVDE
Foto: Guliver/Gettyimages/Instagram/printscreen