Nećete im odoleti: Recept za zelene palačinke Džejmija Olivera
Čuveni kuvar ima pregršt ukusnih, a zdravih recepata, a mi smo za danas izdvojili ovaj!
Dosad smo vam uglavnom preporučivali zdrave i ukusne opcije za slatke palačinke, ali šta kažete na slane zelene palačinke?
Pored toga što se mogu poslužiti za doručak ili večeru, ove zelene palačinke idealne su za vegane, ali i za sve one koji žele ukusan i zdrav obrok. (Pročitajte i… Banana palačinke + grčki jogurt + bobičasto voće = odličan početak jutra vikendom)
Uz sve navedeno, istaći ćemo da smo ovaj recept pronašli kod čuvenog Džejmija Olivera, pa je to razlog više da ih isprobate već danas! 🙂
Zelene palačinke
Sastojci:
1 avokado
350 g čeri paradajza
100 g bejbi spanaća
3 mlada luka
15 g svežeg korijandera
1 limeta (ili limun)
maslinovo ulje
1 jaje (veganska verzija ga ne sadrži)
1 šolja brašna
1 šolja mleka (za vegansku verziju izaberite biljno mleko po ukusu!)
300g sira (švapskog ili biljnog)
morska so, biber
Način pripreme
- Oljuštite avokado i iseckajte ga na komadiće. Stavite u činiju i dodajte isečen čeri paradajz i pola količine spanaća.
- Iseckajte mladi luk i dodajte ga u činiju sa povrćem. Dodajte i iseckani korijander i prelijte sokom od limete (limuna).
- Prelijte sve sastojke maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu. Ostavite avokado salatu sa strane.
- U blender ubacite jaje (ukoliko niste vegan), brašno, mleko, drugu polovinu spanaća i začinite po ukusu. Izblendajte dok ne dobijete gustu smesu.
- Namažite tiganj maslinovim uljem i zagrejte ga. Sipajte smesu i pecite sa svake strane 2 minuta (dok palačinka ne dobije zlatkastu boju).
- Prebacite palačinku na tanjir pa je filujte sirom i avokado salatom.
Prijatno!