Neodoljiva poslastica: Nugat humus

by | jul 20, 2018

Idealna poslastica za letnje dane! Savršeno se slaže uz jagode i galete. Ovaj inspirativni recept pronašli smo kod gastro blogerke @onelightshot

Potrebno:

-1 šolja kuvanih leblebija
-1/2 šolje kokosovog mleka(može i neko drugo biljno, ako baš nemate onda tečnost od kuvanja leblebija)
-5 svežih urmi ( pretpostavljam da može i neki med, ječmeni slad, sirup od urmi i slično)
-1 ravna kašika kakaoa
-1 dobra kašika kikiriki putera ( može i neki drugi puter, lečnik, badem, orah)
-aroma vanile( par kapi samo, baš mu daje lepu aromu)

Sve pomešajte i mutite polako štapnim mikserom ili u nekom jačem blendru. Mleko ne morate odjednom da sipate, već prvo malo čisto da možete da povežete sastojke, a onda ostatak. Pored svega možete dodati i cimet, rogač. Možda bi kikiriki puter mogao da se menja sa kokosovim puterom ili kokosovim uljem, uvek možete da probate.

Ovaj namaz sam mazala na neutralne posne galete od kukuruznog brašna. Pekla sam ih u modli za galete koja je specijalno za rernu. Dakle ako nemate nju, ne znam da li bi moglo da se peče u onom aparatu jer masa nije namenjena za to. Eventualno bi mogli da pečete u modlama za mafine ili samo da rastanjte na pak papirom obloženom plehu. Ova moja modla je negde dimenzija 20×15 otprilike, eto čisto da znate o kojoj koliličini je reč.

Članak se nastavlja posle reklama

Potrebno:
-2 kašike mlevenog lanenog semena
-2 kašike hladno ceđenog ulja po želji
-4 kašike mlevenih pahuljica po želji( može i neko integralno bilo koje brašno)
-6 kašika belog kukuruznog brašna(pretpostavljam da može žuto kukuruzno brašno)
-4 kašike pšeničnih klica ( možda može i da se zameni grizom)
-1 mala ravna kašika praška za pecivo
-vrlo malo sode bikarbone, bukvalno trunka
-prstohvat soli

Najpre uključite rernu da se greje na 200 tepeni. U posudi pomešajte 100ml vode i laneno seme da nabubri. Malo kasnije pomešajte sve ostale sastojke u srednjoj posudi pa dodajte nabubreli lan i otprilike 300ml tople vode dok ne dobijete masu koja je onako tečnija, kao za mafine, ali ne previše da „leti“, zbog toga vodu polako dodajete, sve u modle i pravac rerna na otprilike 30minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

Tropska limunada – osveženje savršeno za letnje dane

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: