Doručak može i ovako: Slatki pečeni krompir s kokosom i borovnicama

Da li ste ikada isprobali ovu kombinaciju?

by | jun 28, 2021

Kako vam zvuči ova kombinacija: slatki pečeni krompir s kokosom i borovnicama? Nama apsolutno savršeno!

Predstavljamo vam recept za ovaj malo drugačiji doručak, koji lako može da posluži i kao „sugarfree“ poslastica. Prirodna slatkoća i neutralni ukus slatkog krompira savršeno se uklapa s kokosom, puterom od orašastih plodova i svežim borovnicama. Da li smo vam već zagolicali maštu? Evo i recepta!

Pročitajte i… Slatki vs. obični krompir: Koji je zdraviji?

Slatki pečeni krompir s kokosom i borovnicama

Sastojci:

2 srednja slatka krompira (batat)
4 kašike jogurta
2 šake svežih borovnica
2 kašike putera od badema
1 kašika ljuspica badema
2 kašike kokosovih ljuspica

Članak se nastavlja posle reklama

Isprobajte i… Salatu s batatom i avokadom

Način pripreme

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite batat i izbušite nekoliko rupica. Poslažite na pleh obložen pek papirom i pecite od 45 do 50 minuta.
  2. Pomešajte jogurt s ljuspicama kokosa, a bademov puter s ljuspicama badema.
  3. Kada se krompir ispeče, pažljivo ga presecite na pola, pazeći da ga ne presečete skoz.
  4. Nafilujte batat puterom od badema a zatim prelijte jogurtom s kokosom. Na kraju dodajte borovnice.Prijatno!
lepotaizdravlje.rsWestend61/iStock/Getty Images Plus via Getty Images