Niskokalorična testenina sa humusom po receptu Mari Vasler
Niskokalorična testenina s humusom je recept koji nas je oduševio na Instagram profilu Mari Vasler.
Leto je rezervisano za uživanje u prirodi i u laganoj, ali bogatoj i niskokaloričnoj ishrani koja će blagotvorno delovati na naše telo (i um!).
Stručnjaci savetuju da masnu i prženu hranu tokom leta je najbolje izbegavati. Uz to, idealno je i po nas da ne palimo rernu, kako ne bismo zagrejavali prostor u kojem živimo.
U nedostatku ideja šta pripremiti kad žudimo za nečim laganim, a hranljivim, obratili smo se food blogerki Mari Vasler koja je pripremila jedan recept za čiju vam je pripremu potrebno svega 20 minuta.
Recept se bazira se na leblebijama koje su, osim svog laganog ukusa, pogodne i za dijabetičare.
Tradicionalni humus dobija se od samlevene leblebije, maslinovog ulja, tahinija, odnosno paste od susama, limunovog soka i začina. I generalno, smatra se najzdravijim namazom na svetu. Stoga, odlučili smo se da vam predstavimo ovaj recept, kako biste proširili vidike kada je upotreba humusa u pitanju. Pa da počnemo!
View this post on Instagram
Niskokalorična testenina s humusom
Sastojci:
• humus od 250 g
• 1/2 -1 šoljice vode u kojoj se testenina kuvala
• sveže povrće po izboru (u konkretnom receptu: paprika, mladi luk, sveža ljuta paprika, sušena paradajz)
• sol, biber
• veganski sir
Isprobajte i… Testeninu u sosu od oraha
Priprema:
1. Skuvajte testeninu prema upustvima na pakovanju.
2. Odvojite 1 šoljicu vode iz lonca u kojoj se kuvala testenina. Procedite je.
3. Pomešajte humus s vodom od testenine — dodajte po malo dok ne dobijete željenu gustinu smese. Po potrebi u sos dodajte malo soli ili limunovog soka.
4. Pomešajte testeninu s sosom i dodajte sirovo povrće.
5. Poslužite sa veganskim sirom.
Prijatno! 🙂
Priredila: Lana Biželj
Tekst originalno objavljen na portalu ljepotaizdravlje.hr