Njoke s pečurkama
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 800 g gotovih njoka
- 3 dl biljne pavlake
- 2 trougla topljenog sira
- 100 g kačkavalja
- 40 g parmezana
- 5 dl mleka
- 250 g šampinjona
- 0,5 dl soja sosa
- 60 g putera
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- mešavina začina, biber
PRIPREMA:
1. Šampinjone iseći na kockice, pa ih propržiti na malo ulja da omekšaju i porumene. Potom dodati soja sos, začine po ukusu i promešati.
2. Njoke obariti u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti na toplom.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i promešati. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. U još topao sos dodati rendani kačkavalj, parmezan i topljeni sir, biljnu pavlaku, začiniti po ukusu i promešati.
4. Obarene njoke preliti pripremljenim sosom i posuti prženim šampinjonima.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana