Njoke s pečurkama

by | oktobar 6, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

  • 800 g gotovih njoka
  • 3 dl biljne pavlake
  • 2 trougla topljenog sira
  • 100 g kačkavalja
  • 40 g parmezana
  • 5 dl mleka
  • 250 g šampinjona
  • 0,5 dl soja sosa
  • 60 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

PRIPREMA:

1. Šampinjone iseći na kockice, pa ih propržiti na malo ulja da omekšaju i porumene. Potom dodati soja sos, začine po ukusu i promešati.
2. Njoke obariti u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti na toplom.
3. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i promešati. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. U još topao sos dodati rendani kačkavalj, parmezan i topljeni sir, biljnu pavlaku, začiniti po ukusu i promešati.
4. Obarene njoke preliti pripremljenim sosom i posuti prženim šampinjonima.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: