Njoke sa junetinom

by | jul 10, 2012

Potrebno je: 

  • 400 g junetine od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 400 g krompira
  • 150 g brašna
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša soka od paradajza
  • 2 kašike prezli
  • so, biber, origano

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Meso iseći na šnicle, luk na kolutove a šargarepu izrendati.

2. U vatrostalnu posudu ređati kolutove luka, zatim šnicle pa šargarepu. Meso posoliti, pobiberiti i posuti origanom.

3. Sve preliti paradajz sokom, dodati ulje i čašu vode, pa peći na 180 °C oko 90 minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Dok se meso peče, skuvati krompir. Zatim ga propasirati i sačekati da se malo ohladi.

5. U krompir dodati brašno i malo soli, te sve dobro umesiti. Od testa odvajati njoke i kuvati ih u slanoj ključaloj vodi oko pet minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Izvaditi meso iz pekača, a povrće iz sosa usitniti ručnim mikserom.

7. U povrće dodati malo vode i prezle, pa sos u šerpici kuvati oko pet minuta.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Njoke i meso preliti sosom.

Recept Ivane Radovanov-Mijatović iz Novog Sada

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: