Novogodišnja poslastica: Čokoladni suffle ili brownie, odlučite sami
Sjajan recept pronašli smo na blogu @drenzatren
Početna ideja gastro blogerke je bila da ova poslastica bude brownie ali sečenje nije išlo lako pa je prekršten u sufle. Zanimljivo, spontano, i jaaako ukusno!:)
OD SASTOJAKA ĆE VAM TREBATI SLEDEĆE:
2 šolje očišćenih, svežih urmi
3 kašike kakaoa
3 kašike kikiriki putera
2 kašike otopljenog kokosovog ulja
kašičica vanila ekstrakta
1/4 šolje vode
1/2 šolje grubo seckanih sirovih lešnika
Recept za najukusnije vafle gotove za svega 15 minuta
POSTUPAK:
Uključite rernu na 175°C
*Ako urme nisu skroz mekane i sveže, potopite ih na 1o min u vruću vodu kako bi omekšale
*umutite u secku urme a kada dobijete pastu/krem od njih, dodate kakao, kikiriki puter, kokosovo ulje, vanilu, i sve dobro promešate
*nakon toga dodajete vodu ali postepeno. Ako masa nije previše gusta, ni ne morate svu vodu da dodajete
*na kraju prespete u pleh obložen pek papirom ili poželjno kalupe za sufle i pospete seckanim sirovim lešnicma
*pečete u zagrejanoj rerni 15 – 18 min
*ako ga jedete kao sufle, onda možete dok je još vruće.
Recept dana: Gingerbread kolačići
Napomena: S obzirom da nema ni brašna ni jaja, ovde u suštini i nema šta mnogo da se peče tako da ne morate da se plašite da će ostati živo.
Recept dana: Čokoladni biskvit
Foto: @drenzatren