Novogodišnja trpeza: Recept za najbolji praznični kolač!

by | decembar 26, 2017

Zimi najviše volimo kada iz rerne zamiriše ukusan i sladak desert! Ukoliko se još niste odlučili kojom poslasticom ćete obradovati ukućane tokom praznika, mi vam donosimo brz i jednostavan recept za kolač od lisnatog testa sa bademom i jabukama. Ovaj kolač obožavaće svi, pa čak i vaši mališani!

Sastojci:

Testo

1 pakovanje lisnatog testa

Fil

Članak se nastavlja posle reklama

1kg jabuka
100g šećera
20g griza
5g cimeta
30g suvog grožđa
30g badema
100g Dijamant margarina sa ukusom vanile
1 jaje za premazivanje

Priprema:

Testo

Članak se nastavlja posle reklama

Margarin zagrejte i prelijte preko očišćenih i iseckanih jabuka. Dodajte šećer,griz, cimet, suvo grožđe, badem i sve dobro izmešajte.

Savet

Članak se nastavlja posle reklama

Kako masa od jabuka ne bi bila kašasta, jabuke za štrudlu je bolje iseći na krupnije kockice. Sastav testa štrudle treba da bude na dnu tj. do pleha. Štrudlu peći u zagrejanoj rerni, po mogućnosti sa ventilatorom.

Vanil krem

Sastojci:

300g mleka
30g šećera
30g Dijamant margarina sa ukusom vanile
30g gustina
4 žumanceta

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Mleko, šećer i margarin prokuvajte. Gustin razmutite u malo hladne vode i dodajte ovu smesu u žumanca. Kada mleko prokuva, sipajte smesu uz neprestano mešanje i ostavite da se ohladi.
Razvucite lisnato testo , filujte ga jabukama i vanil kremom. Postavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni. Služite štrudlu uz sladoled od cimeta.

Još sličnih recepata možete videti na OVOM linku.

Tagovi: