Nutela torta

by | decembar 21, 2011

Sastojci:

Testo

– 180 g brašna
– 120 g šećera
– 6 jaja
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 4-5 kašičica nutele

Krema

Članak se nastavlja posle reklama

– 0,5 l slatke pavlake
– 5 kašičica nutele

Preliv

– 5 kašičica marmelade
– 2 dcl vode

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

– Jaja razdvojite. Žumanjke i pola šečera umešajte. Izmiksajte belanjke sa drugom polovinom šečera.

Članak se nastavlja posle reklama

– Zatim, u žumanjke umešajte nutelu, dodajte 1/3 smese koju ste dobili mešanjem belanjaka i šećera. Nakon toga polako prespite brašno izmešano s praškom za pecivo i onda dodajte preostalu smesu šećera i belanjaka. Promešajte sve to zajedno.

– Pecite 30-35 min u rerni na 180°C.
– Ohlađenu tortu razrežite na tri kore. Izmiksajte slatku pavlaku i dodajte nutelu.
– Marmeladu prokuvajte u vodi toliko da se istopi. Ohlađenom marmeladom navlažite svaku koru biskvita, da bude torta sočnija.
– Svaku koru torte namažite sa 1/3 kreme
– Tortu možete da prelijete čokoladnom glazurom ili ukrasite narezanim voćem.

Tagovi: