Obožavamo „bakine“ knedle sa šljivama, a ovo je način da ih pripremite za 15 minuta bez krompira i jaja!

by | septembar 6, 2016

Knedle? O, da, znamo – svi ih obožavaju! „Starinska“ poslastica, iako pristupačna i jednostavna, može da parira i onim daleko zahtevnijim i skupljim. Ali, komplikovan i dugotrajan proces pripreme teško na natera u kuhinju. Ipak, mi imamo sjajan recept  – brži i lakši nego ikada.

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Dakle, važi pravilo da dobre knedle umeju da naprave samo vešte domaćice, no ako pratite ovaj „brzinski“ recept, snaćićete se i bez velikog kulinarskog umeća.

Pročitajte i… Recept za NAJBOLJE testo za picu? Imamo ga, a tajna je u neobičnom sastojku

Sigurne smo da ćete biti sasvim zadovoljne – teško da nešto može da krene po zlu u ovom receptu, a rezultat su sočne, mekane i taaaako slatke knedle.

Članak se nastavlja posle reklama

Da ne zaboravimo; najbolja stvar je što u ovoj verziji knedla nema krompira, a ni jaja. Pa, može li jednostavnije?

Mi smo ogladneli, a vi? 😉

Potrebni sastojci:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 2 šoljice vode
  • 2 šoljice brašna
  • sveže šljive (ili kajsije po želji)
  • so
  • ulje, maslac
  • šećer, prezle

Ova količina je za 4 osobe.

Pročitajte i… Ovom slatkom grehu niko ne želi da odoli… Čokoladni hleb zadovoljiće sva vaša čula

Članak se nastavlja posle reklama

Na sledećoj stranici čeka vas uputstvo za pripremu ovog obožavanog dezerta!

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Ostavite posoljenu vodu da proključa, pa u nju dodajte brašno. Mešajte dok se brašno i voda ne povežu u jednu smesu i neka vas ne brinju grudvice.

Radnu površinu pobrašnjavite, pa na nju izručite dobijenu smesu od brašna i vode. Sačekajte da se ohladi.

U smesu dodajte tri kašike ulja i so po želji i potom ga mesite sve dok ne dobijete glatko i kompaktno testo bez grudvica.

Testo isecite na komade, u svaki stavite šljivu ili pekmez, pa dlanovima formirajte kuglice.

Pročitajte i… Dva miliona žena zaljubilo se u NAJČOKOLADNIJU tortu od, verovali ili ne, 2 sastojka!

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Dobijene knedle kuvajte u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocedite knedle.

Na otopljenom maslacu ili ulju propržite prezle dok ne dobiju zlatnu boju. U ovu smesu ubacite oseđene knedle i kratko ih pržite dok se prezle ne uhvate za njih.

Pospite šećerom, i cimetom po želji.

Pročitajte i… 30 minuta, 5 sastojaka i ferero roše torta bez brašna će biti na vašoj trpezi

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

Tagovi: