Očaraće vaša čula: Instant torta
Sastojci:
Za kore:
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 6 kašika mlevenih badema
– 3 kašičice nes kafe
– 6 kašika mekog brašna
– 3 dl pripremljene nes kafe
Za fil:
– 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
– 6,5 dl mleka
– 2 kašike nes kafe
– 250 g putera
– 250 g šećera u prahu
– 2 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 2 belanceta sa 1/2 kašike šećera u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti 2 žumanceta sa 1,5 kašikom šećera.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca pa dodati 2 kašike mlevenih badema, kašičicu nes kafe i 2 kašike brašna te polako promešati.
4. Okrugao kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje pa u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 10 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
5. Pečene kore poprskati pripremljenom nes kafom.
Fil:
1. U šerpu sipati mleko, dodati nes kafu i razmutiti da ne ostanu grudvice. Izdvojiti 1,5 dl a preostalu mešavinu ostaviti da se kuva dok ne proključa.
2. U izdvojenom mleku sa rastopljenom nes kafom razmutiti 2 pudinga sa ukusom
slatke pavlake. Smesu dodati u ključalo mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, dodati u ohlađeni puding i umutiti
mikserom. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Od dobijenog fila izdvojiti 1/3 i ostaviti sa strane za premazivanje torte. Preostali
fil podeliti na dva dela.
2. U kalup za tortu staviti prvu koru i premazati je 1/2 fila. Prekriti drugom korom pa
naneti preostali fil i završiti trećom korom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i premazati preostalim filom. Dekorisati po želji.