Oduševite vaša čula: Osvežavajuća torta s jagodama i pavlakom
Sastojci:
– 250 g šećera u prahu
– 250 g putera
– 6 dl pavlake
– 2 vanil-šećera
– 400 g ”pti ber” keksa
– 1 kg jagoda
– 3 dl mleka
Za dekoraciju:
– 3 dl slatke pavlake
– 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti puter i šećer u prahu.
2. Zatim dodati pavlaku, vanil-šećer i polako promešati.
3. Jagode očistiti i iseći na kolutove, te dodati u fil i promešati.
4. ”Pti ber” keks umakati u mleko i njime prekriti dno tacne. Premazati jednom trećinom fila i prekriti slojem natopljenog keksa. Postupak ponoviti još dva puta i završiti keksom.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i posuti rendanom čokoladom.