Oslić u sosu od paradajza
- 600 g fileta oslića
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pelata paradajza
- 2 dl soka od paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 100 g crnih maslina
- 1 dl belog vina
- 200 g brašna
- 1 kašika mlevene paprike
- 3 dl ulja
- 1 limun
- bosiljak, biber
- mešavina začina
1. Filete oslića iseći na krupnije komade, začiniti po ukusu i poprskati sokom od limuna. Zatim ih uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike, spuštati na vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, a zatim dodati pelat paradajza, beli luk, bosiljak i začine po ukusu. Sipati belo vino i sok od paradajza, dodati masline i kratko prokuvati.
4. Pržene filete oslića poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti pripremljenim umakom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.