Provereni recept za NAJJEDNOSTAVNIJU I NAJKREMASTIJU OVSENU KAŠU koju ćete obožavati i vi i vaši mališani
Najjednostavnije stvari često su i najbolje. Dokaz je i ovaj provereni recept za najjednostavniju i najukusniju ovsenu kašu.
Ovaj provereni recept za ovsenu kašu mogao bi veoma lako da vam postane omiljeni doručak, jer je veoma jednostavan i brz, a uz to neodoljivo ukusan i kremast.
Važno: Birajte što sitnije i što mekše pahuljice. Upravo uz takve pahuljice dobijate kremastu strukturu, napominje autorka recepta Katarina Stojković.
(Predlažemo da pogledate i ovaj provereni recept… Čokoladni avokado mus)
Provereni recept za ovsenu kašu
Potrebno /za 1 porciju (ili za 2 manje dece)/:
40 g ovsenih pahuljica,
malo cimeta
300 ml bademovog (ili nekog drugog) mleka
Priprema:
1. Kuvajte 3-5 minuta, uz povremeno mešanje.
2. Malo prohladite, dodajte kokos i med, izmešajte i servirajte toplo uz dodatak voća i/ili orašastih plodova.
Katarina Stojković je autorka bloga Veseli zalogaji i istoimene knjige. Uz nju ćete naučiti kako da izgradite zdrave navike u ishrani dece, ali daleko od toga da su njeni recepti namenjeni samo klincima. Katarina poručuje: “Budite kreativni i pretvorite zdrave obroke u rituale zabave za čitavu porodicu!”
(Želite još ideja za zdrav i ukusan doručak? Pročitajte i… Kako da napravite savršen doručak na dasci)