Ovo je savršen doručak za vašu liniju

by | februar 24, 2017

Ovaj obrok se priprema 5 minuta, a njegove dobrobiti su ogromne. Naime, osim što poboljšava varenje i daje energiju skoro za ceo dan, on je dobra prevencija od raznih infekcija…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz hvalospjeva sam za sebe, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremiti, tako da se niti oni najzaposleniji ne mogu izvlačiti, a sigurno će im koristiti, navodi Stil.kurir.rs.

Pročitajte i…Ne, ovo nije šarena laža. Smućkajte NAJZDRAVIJI doručak na svetu, smršajte i ozdravite!

Probajte jesti ovaj doručak svako jutro tokom mesec dana i samo posmatrajte promene na bolje.

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci: 1 jogurt; 1 kašika jabučnog pektina (recept u nastavku); 1 kašika meda; 40-50 grama seckanih oraha; pola kašike cejlonskog cimeta; 30 kapi propolisa; 3 kašike zobene kaše i suvo voće po izboru. Vreme pripreme je 5 minuta.

Šta je to pektin i kako se pravi – pogledajte na sledećoj strani…

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Šta je pektin i kako se pravi?

Članak se nastavlja posle reklama

Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udeo pektina. Jabučni pektin, topljiva vlaknasta tvar iz jabuke, povoljno utiče na razgradnju masnih tvari. Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju holesterola iz hrane i pospešuje rad debelog creva.

Pročitajte i…Ne znate šta za doručak? Ovo je pravi hit, a potrebni su vam samo tost, jaja, šunka i sir!

Recept za domaći pektin

Treba vam 1 kg organskih jabuka i 2 ,5 dl vode. Jabuke operite, odstranite peteljke i plodove narežite na manje komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac i vatru na najjače jer pektin mora u najkraćem vremenu postići visoku temperaturu, inače će se raspasti. Jabuke i vodu brzo skuvajte u loncu. Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta. Potom mešajući nastavite da kuvate dok se masa ne zgusne na polovinu. Kašikom ocedite kroz cediljku i odmah smesu pektina spremite u sterilizovanu teglu.

Način pripreme pogledajte na sledećoj strani…

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Kako pripremiti ovaj doručak?

Noć pre pomešajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u frižider da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, ali onda ćete morati da čekate da se pektin rastvori. Ujutru dodajte ostale sastojke i sve pomešajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci, jogurt dođe na sobnu temperaturu i rastopi zobena kaša.

Pročitajte i…Doručak ne može da zameni teretanu, ali ovaj će vam pomoći da dobijete mišiće za primer!

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto je ovaj doručak najbolji?

Jača imunitet. Prevencija je mnogim infekcijama. Deluje antiupalno. Poboljšava cirkulaciju. Daje lepši izgled koži i kosi. Štiti zdravlje zuba. Pomaže u mršavljenju.

Tagovi: