Šta pravimo ovog vikenda: Neobične, a zdrave kapri knedle Milice Đorđević
Da li ste znali da knedle ne moraju da budu samo s šljivama ili pekmezom?
Knedle se na našim prostorima jedu već vekovima, a upravo zato, danas postoji bezbroj varijacija na temu. Naš izbor za danas su kapri knedle.
Od standardnih knedli s šljivama, preko onih s kajsijama, raznoraznim džemovima ili sa čokoladom. Svaka od opcija je posebna i, naravno, preukusna na svoj način. (Isprobajte… Gomboce sa sirom)
Mi smo danas odlučili da se zasladimo zdravim knedlama od crvenog voća, a u nastavku vam predstavljamo recept koji smo pronašli na Instagram profilu Milice Đorević, inače autorke gastro emisije „U Milice divan dan“. Njene recepte možete potražiti i na Jutjub kanalu „One Light Shot“.
U Miličinim kapri knedlama ne samo što nema belog brašna i belog šećera (od dodatih šećera tu su samo dve kašike meda), već su i veoma jednostavne za pripremu – bez kuvanja!
Kapri knedle
Potrebno:
– 250g neutralnog mladog sira
– 75 g kokosovog proteina
– 2 kašike meda
– oko 100g crne čokolade
– šaka crvenog voća
Način pripreme:
1. Pomešajte med, sir i protein i formirajte kuglice.
2. U sredinu stavite po jednu voćku, a zatim tako formirane kugle ohladite barem sat vremena u zamrzivaču.
3. Nakon tog vremena ih potopite u čokoladu pa ih ostavite na rešetki, dok se ne stegnu.
I to je – to! Prijatno i u komentarima nam javite utiske kada ih isprobate!
View this post on Instagram