Ovo poslastičarsko čudo oduševilo je svet, a za njega su vam potrebna samo 3 sastojka!
Japanska torta od sira? Sigurni smo da ne zvuči tako ukusno kao što izgleda… A, tek kada se proba! Ovo je poslastica dostojna kraljeva. Probajte i samo će vam se kas’ti!
U pitanju je recept koji je brzinom svetlosti postao viralan na Internetu – videlo ga je preko 8 miliona ljudi. Impozantna brojka, zar ne! Nije ni čudo s obzirom na jednostavnost pripreme i količinu sastojaka ( samo 3 namirnice!), a krajnji ishod je „prste da poližeš“. Ali, zaista!
Pročitajte i… Svi su “ludi” za SLADOLEDOM od JEDNOG SASTOJKA, a pravi se u 4 varijante!
Autorka recepta nazvala je svoje „čedo“ sufle čizkejk, što je prigodan naziv – jer ova neverovatna poslastica vazdušasta je baš poput suflea, te kremasta i puna sira baš kao čizkejk.
Potrebni sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog krem sira
- prah šećer
Pročitajte i…. Zaboravićete na nutelu, džem i orahe: Čokoladno krem LUDILO za palačinke
Kako se priprema ovaj božanstven slatkiš saznajte na sledećoj strani…
Priprema:
- Zagrejte rernu na 170 stepeni.
- Odvojite žumanca od belanca. Belanca odložite u frižider.
- Belu čokoladu izlomite na sitne komade i otopite na pari.
- Prohlađenu belu čokoladu dobro promešajte sa krem sirom, kog ste prethodno držali na sobnoj temperaturi,
- U smesu sa čokoladom i sirom dodajte žumanca i dobro izmešajte.
- Izvadite belanca iz frižidera i ulupajte ih u čvrst sneg.
- Nakon toga pomešajte špatulom sneg od belanaca i fil od krem sira i čokolade.
- Dobijeni krem prespite u namašćen plen prečnika 15 cm, nekoliko puta ga jako spustite kako bi ispustili vazduh, te da kolač ne bi pucao tokom pečenja.
- Pleh stavite u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta (vodite računa o ovome!) na 170 stepeni, potom 15 minuta na 160 stepeni.
- Ugasite rernu i odstojite kolač da stoji još 15 minuta u rerni.
- Izvadite, sačekajte da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Za detaljnija objašnjena pogledajte video.
Pročitajte i… Napravite savršenu tortu za samo 10 minuta i svi ukućani će lizati prste
Prijatno i uživajte!