Ovseni kolačići za doručak
Sastojci:
– 225 g ovsenih pahuljica;
– 80 g integralnog brašna;
– ½ kafene kašike cimeta;
– 60 g braon šećera;
– 120 g suvih grožđica;
– 1 supena kašika putera ili margarina sa malo masnoće;
– ¼ kafene kašike ekstrakta od vanile;
– 1 veće jaje blago izlupano;
– 2 supene kašike mleka sa 1% mlečne masti.
Postupak:
1. Zagrejte rernu na 200°C. Nauljite tepsiju ili stavite papir za pečenje;
2. Pomešajte zajedno ovsene pahuljice, brašno, cimet, smeđ šećer, grožđice i margarin u činiju srednje veličine. Dodajte ekstrakt od vanile i jaja i sve dobro pomešajte velikom kašikom dok se ne napravi testo.Ako je potrebno dodajte jednu po jednu supenu kašiku mleka dok testo ne postane lepljivo.
3. Uzmite dve supene kašike testa rukama napravite lopticu. Lopticu stavite na papir za pečenje ili nauljenu tepsiju i pritisnite dlanom. Oako napravite kolačiće od ostatka testa.
4. Pecite 10 do 12 minuta ili dok ne postanu kolačići svetlo braon. Ostavite da se ohlade.
Porcije: 8;
Priprema: 10 minuta;
Pečenje: 10 minuta;
Ukupno: 25 minuta.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com