Paketići oslića
POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Priprema: 40 min. Pečenje: 30 min.
- 800 g fileta oslića
- 3 tikvice srednje veličine
- 1/2 veze bosiljka
- 1/2 veze peršuna
- 3 čena belog luka
- 200 g starog kravljeg sira
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 0,5 dl limunovog soka
- so, biber
- Za prilog:
- 4 krompira srednje veličine
- 4 lista bekon slanine
- 80 g kačkavalja
PRIPREMA:
1. Filete oslića iseckati na manje komade, pa ih poprskati limunovim sokom. Tikvice iseći uzdužno na tanke listove.
2. Bosiljak, peršun, stari sir, beli luk i malo maslinovog ulja izmiksati u blenderu te začiniti po ukusu.
3. Na svaki komad oslića staviti kašičicu pripremljenog fila, pa ga uviti u dva lista tikvice i pričvrstiti čačkalicom.
4. Tepsiju obložiti folijom i premazati maslinovim uljem, te poređati paketiće oslića i prekriti ih folijom.
5. Paketiće oslića peći pod folijom
20 minuta, a potom ih otkriti i ostaviti da se zapeku.
Prilog:
1. Neoljušten krompir dobro oprati, pa ga staviti u rernu da se peče dok ne omekša.
2. Napola pečene krompire izvaditi iz rerne, izdubiti im sredinu i napuniti je listovima slanine i rendanim kačkavaljem, te ih vratiti da se zapeku.
REČ PLUS:
Sve vrste ribe sadrže vitamine B1, B2, B6 i B12, dragocene za
pravilan rad nervnog sistema. Riba je bogata i kalcijumom, ali on je
uglavnom koncentrisan u ljuskama, pa je korisno na jelovnik ponekad
uvrstiti sitnu ribu.