Paprike punjene piletinom

by | april 4, 2013

Sastojci:

  • 4 veće crvene paprike
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 5 dl soka od paradajza
  • 0,5 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Crvene paprike izdubiti i očistiti od semena.
3. Sjediniti mleveno meso, crni i beli luk, jaje, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Pripremljenom smesom napuniti paprike. Zatim ih iseći na prstenove debljine 4 cm.
5. Punjene prstenove od paprika propržiti na vrelom ulju sa obe strane da meso porumeni.
6. Posebno u šerpi na malo ulja propržiti brašno, a potom dodati sok od paradajza i malo vode po potrebi da se dobije ređi sos.
7. U sos dodati pržene, punjene paprike, začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok paprike ne omekšaju.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: