Paprike punjene povrćem

by | jul 17, 2013

Paprike

Sastojci:

  • 6 paprika roga
  • 1 praziluk
  • 2 veća krompira
  • 3 šargarepe
  • 200 g pečuraka
  • 50 g sušenog paradajza
  • 3 kašike ulja
  • 30 g margarina
  • mešavina začina

Priprema:

1. Paprike pažljivo izdubiti pa očistiti od peteljki i semena.
2. Praziluk i sušeni paradajz iseći na sitne kockice, a šampinjone na listove. Šargarepu i krompir izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati krompir i pržiti ga bez dodavanja tečnosti. Kada krompir omekša, dodati šampinjone, sušeni paradajz i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju poslagati punjene paprike. Prekriti ih listovima margarina i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Tokom pečenja povremeno ih okretati da bi ravnomerno porumenele.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: