Paradajz čorba sa testeninom

by | septembar 9, 2013

Paradajz corba

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1/2 celera
  • 7 dl soka od paradajza
  • 7 dl juneće supe
  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • 0,5 dl ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Praziluk iseći na kockice, šargarepu na štapiće, a celer izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaje, brašno i malo vode, te umesiti testo. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 2 mm pa iseći na šire rezance.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu i celer, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
4. U dinstano povrće sipati supu i sok od paradajza, začiniti po ukusu, pa ostaviti da se kuva dok ne proključa.
5. U ključalu čorbu spuštati rezance i nastaviti sa kuvanjem dok testo ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: