Paradajz čorba sa testeninom
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 1/2 celera
- 7 dl soka od paradajza
- 7 dl juneće supe
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Praziluk iseći na kockice, šargarepu na štapiće, a celer izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaje, brašno i malo vode, te umesiti testo. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 2 mm pa iseći na šire rezance.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu i celer, te dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
4. U dinstano povrće sipati supu i sok od paradajza, začiniti po ukusu, pa ostaviti da se kuva dok ne proključa.
5. U ključalu čorbu spuštati rezance i nastaviti sa kuvanjem dok testo ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama